2018 var et stort år!

2018 var et stort år!

Tiden flyver af sted, vi er allerede langt ind i januar måned. 2018 var et stort år for Gymnastikforeningen Gefion – aldrig har så mange af Gefions medlemmer deltaget i så mange konkurrencer, events, udtagelser og tests som i 2018. Aldrig er det afviklet så mange træningstimer i hallen pr. uge som i 2018. Dette kan kun lade sig gøre, fordi vi har fantastiske og dedikerede trænere, gymnaster, forældre og vores gode samarbejdspartnere.

Et af det største minde fra 2018 er, at Gefion havde tre gymnaster med til VM.

3 af Gefions gymnaster var til VM i 2018

Det var i oktober måned, at tre af Gefions gymnaster tog til verdensmesterskabet i Doha. Det er kæmpe stort, at vi som klub er nået til et niveau, hvor vi kan sende så mange afsted. Vi ved også, at der ligger rigtig mange hårde træningstimer bag. Det var Christian Riisberg, Jacob Dahlslund Buus og Sofia Bjørnholdt, der sammen med det danske landshold og dermed selvfølgelig Gefions Marian Rizan, landsholdstræner, rejste til Doha for at repræsentere Danmark (og Gefion) til VM. Kort efter hjemkomst talte vi med de tre VM-deltagere om deres oplevelser i Doha.

For Sofia Bjørnholdt var VM-deltagelsen en helt fantastisk oplevelse. Hun nævnte, at det at have været i samme subdivision som Rusland, Brasilien og Storbritannien havde gjort oplevelsen endnu federe, da hun fik mulighed for at træne sammen med dem. Blandt gymnasterne som hun trænede med, var hendes største idol fra hun var 10 år gammel, Aliya Mustafina, som er sammen med Sofia her på billedet.

Sofia var meget tilfreds med hendes præstation, især i betragtning af  hendes rygsmerter. Hun havde haft mange smerter, i månederne op til konkurrencen, og dermed havde hun været under virkelige stor presse.  Sofia fortalte, at det til sidst havde været lige før, at hendes ryg ikke kunne klare mere træning. Hun mener hun ikke kunne have kommet afsted uden hjælp fra Aleksandr, hendes fysioterapeuter fra Elite Fysioterapi og hendes familie.

Efter at høre det, kunne man spørge: var det så det hele værd?  Til det siger Sofia: ”selvom de sidste par måneder har været ubeskriveligt hårde, var det det hele værd og jeg er så glad og taknemlig, nu hvor jeg er på den anden side.”

 

For Christian Riisberg, som er udtaget til det danske herre-seniorlandshold som specialist og er Danmarks bedste idrætsgymnast på gulv, var det hans andet senior VM. Det gik meget over hans forventninger da han havde, få uger op til konkurrencen, døjet med en skade i lysken. Christian kan også være meget godt tilfreds med resultatet. Han scorede 13.3 for sin gulvøvelse, dermed blev han nr. 82 ud af 205. Han havde sat sig et mål at lande i de bedste 1/3 og han endte blot få tiende del fra sit mål.

Da vi bad Christian at sætte nogle ord på VM-oplevelsen, svarede han: ”det var selvfølgelig en mega fed oplevelse at konkurrere med verdens bedste gymnaster og at jeg er ved at have nået et niveau, hvor det ikke blot handler om at være med, men rent faktisk også at konkurrere mod de andre dygtige gymnaster.”

 

Jacob Dahlslund Buus har valgt at fokusere på et redskab, reck, og han er udtaget det til danske herre-seniorlandshold som specialist i reckøvelser. I de seneste par år har Jacobs udvikling været gigantisk. Resultatmæssigt gik det rigtig godt for Jacob til VM i Doha. Han scorede 12.866 i ræk, som er det højeste han har tidligere scoret til VM og EM. Det gav ham placering som nr. 68 ud af 197, dvs. han lå utrolig tæt på de bedste 1/3, som krævede 12.9.

Spurgt ind til om han var tilfreds med resultatet, svarede Jacob: ” Meget glad for at det gik som det gik. Jeg blander mig med de absolut bedste i verden med en øvelse af international sværhed. Jeg er stolt af at kunne repræsentere Danmark med mit flag på brystet med sådan en performance.”

Herre-landsholdets mål var at få top 1/3 placeringer til EM og VM, tidligere har de sigtet efter bedste 2/3 eller max bedste halvdel. Drengene kan derfor være meget stolte over, at det var de meget tæt på. Deres nye mål er del af en progressiv plan frem mod 2021, hvor de har ambitioner om at opnå top placeringer på hjemmebanen til VM.
Vi er utrolig stolte af vores gymnaster og takker dem for deres store indsats!

 

Som skrevet tidligere, var 2018 et stort år. Udover flere konkurrencer, ude og hjemme, mange personlige sejre, trin der blev bestået, medaljeplaceringer og mange erfaringer i rygsækken, så var vi også medværter for Nordisk Mesterskaber i Idrætsgymnastik, som blev afholdt i Farum Arena.

Vi er meget stolte over Gefions seks gymnaster som repræsenterede Danmark til NM. Det var en kæmpe opgave for os som klub at være del af dette projekt og der kunne man igen se, hvor heldige vi er med alle de mange frivillige kræfter som hjælpes ad med at løfte de forskellige opgaver. Mange tak til alle dem der hjalp med stort og smådt, uden jer kunne vi aldrig løfte en opgave som denne her.

2018 var også et 50 års jubilæumsår for Gefion og det blev fejret både med vellykket jubilæums reception og jubilæumsopvisining i foråret. Skønt at kunne markere dette sammen med alle vores medlemmer (tidligere og nuværende), trænere, forældre og samarbejdspartnere. Det er sket meget i løbet af de 50 år, klubben har vokset og det bliver den ved med og vi glæder os til næste de 50 år!

 

Uden forældre og frivillige kræfter havde vi ikke vores fantastiske forening!

Det er ikke altid nemt at være forældre til en gymnast, specielt ikke en gymnast som skal træne flere timer om ugen og deltage i flere konkurrencer, samlinger osv. De mange kørselstimer, flytning af den sædvanlige spisetid, opbakning af de søde gymnaster så de er forberedte til træning, osv. osv., det fortjener I et kæmpe skulderklap for. De mange frivillige timer – opgaver af alle størrelser – som I yder for foreningen er guld værd for os.

Sidste år fik vi nyt skum og afholdte skumfest i hallen , der fik vi hjælp af mange forældre og gymnaster. Efterfølgende har vi alle sammen fået glæden af meget mere lækker skumgrav.

Før, under og efter opvisninger, konkurrencer osv.,  at I sidder med i de forskellige udvalg og deltager i de tiltag hvor vi samler penge ind til aktivitetspuljen – der bl.a. støtter gymnasterne til konkurrencer, træningslejr osv.  Vi kan ikke sige det mange gange nok, TAK, vi sætter stor pris på alt I gør. Gefions Venner er en gruppe på Facebook, primært for aktivitetsudvalget til at koordinere de forskellige ting med forældregruppen, hvis ikke du er medlem, håber vi du bliver det. Du finder gruppen her.

Som sagt, så er det meget forskellige opgaver som I forældre hjælper os med. Før jul fik Rebecca en ide, at fikse nogle af vores måtter, som  trængte til en kærlig hånd!

 

 

Ændring i bestyrelsen

Bestyrelsens sammensætning blev ændret, efter bestyrelsesmedlem Lars Lassen trak sig fra bestyrelsen og senere, hvor formand Helle Dahlslund Buus, valgte at trække sig fra bestyrelsen. Bestyrelsen supplerede sig, jf. vedtægter, med Louise Wernberg og Christina Grumstrup Sørensen. Til ekstraordinær generalforsamling blev Christina valgt som formand for Gefion. Vi takker tidligere og nuværende bestyrelsesmedlemmer for et godt samarbejde i 2018.

Vi fik en julegave fra Team Copenhagen!

Lige inden jul fik vi den glædelige nyhed, bragt fra Team Copenhagen, at de fortsat støtter vores talent og elitearbejde. Støtten gør det muligt for os at fortsætte med vores udviklingsstrategier, tusind tak til Team Copenhagen, vi sætter stor pris på jeres støtte.

 

Udfordringer skal man vist også have lidt af …

Svømning var vi nødt til at aflyse, da svømmehallen skulle igennem et større renoveringsprojekt. Vi glæder os til at gå i gang igen, det bliver i efteråret, følg med for nærmere informationer.

Bellahøj Skole havde også et stort renoveringsprojekt på programmet, som påvirkede os mere end vi havde fået informationer om i starten. Det betød, at vi startede senere op i år end vi plejer og på en anden skole, Korsager Skolen. Vi har været så heldige at få flere seje spring trænere koblede på vores hold og de har lavet om på strukturen på vores springhold. Vi glæder os til endnu flere springstunder i 2019!

Gefions trænere til opstartsmøde i august 2018

Nu har vi nævnt vores springtrænere og så er det passende at tale om hele vores fantastiske trænerteam. Uden dem kunne alt det som vi har nævnt i denne tekst, ikke kunne lade sig gøre. Vi siger TUSIND TAK til alle vores trænere, for deres store bidrag, deres dedikation i udvikling af gymansterne – de sørger for at gøre dagligdagen både spændende, sikker og sjov. Vi takker jer for jeres store engagement i 2018 og glæder os til at udvikle gymnastikken endnu mere, sammen med jer, i 2019!

Forsinkede nytårshilsner fra Gefions bestyrelse

Del denne post