Hold DM 2018

Hold DM 2018

Gefion havde kvalificeret både sit herre- og et damehold til DM-finalen i Århus i weekenden.

Damerne var kvalificeret til hold-finalen som nummer 5 ud af 8. Med Gefions bedste kvindelige gymnast – Sofia Bjørnholdt – sendt på ferie, efter en lang og udmattende sæson, samt ikke mindre end 3 skadede elite- og talentgymnaster, måtte Aleksandr trække Clara Meincke (som stoppede sin gymnastik karriere i sommers) frem til at hjælpe holdet. Herudover bestod holdet af elitegymnasterne Amalie Rosendahl og Freja Frandsen, som begge kun er under genoptræning efter længere tids skadesperioder, samt de tre talentgymnaster Lili Wernberg Sørensen, Emily Agersborg og Rebekka Hvid.

Holdet startede på hest med 4 springende, hvor Freja, Amalie, Clara og Rebekka leverede fine spring, rigtig god start vidende at i barren, på bom og på gulv var der kun 3 piger, dvs alle 3 karaktere ville var tællende. De gjorde alle en rigtig god figur og fastholdte på imponerende vis sin samlet 5. plads.

Fotos: Anders Riishede GymDanmark

 

Spænding på herresiden

På herresiden var der en del mere spænding omkring resultaterne – og specielt fordelingen af guld- og sølvmedaljerne. Efter kvalifikationsrunden førte VIK (Århus) med kun et halvt point ned til Gefion herre på andenpladsen. Med 3 gymnaster i 6 redskaber, tænker man ikke, at dette kan blive mere spændende.

Gefions herre lægger ud på gulvøvelsen – som traditionelt er Gefions store styrke og her vi skal etablere det forspring, som vi ved vi sætter til på næste redskab – nemlig bensving. Desværre er heldet ikke med os i dag. Christian Riisberg – som er Danmarks i særklasse bedste gulvspecialist – misser meget atypisk sit sidste spring i sin gulvøvelse hvilket bliver dyrt for en ellers fint udført øvelse. Dette kan dog repareres – da der er 4 gymnast i kamp i hvert redskab, men kun 3 der tæller i regnskabet. Desværre træder Marcus Frandsen forkert i sit første spring i sin gulvserie og må gennemføre øvelsen let haltende. Resultat er, at i stedet for at spare op (3 point ved 1. runde), så mister vi på gulvøvelsen knap 3 point ift. VIK. Planmæssigt mister Gefion også terræn på bensving, men et heroisk kæmpende hold, formår at kører 4 fine bensvingøvelser, hvor vi for første gang i mange år, ikke har et eneste nedfald, men taber trods alt igen knap 2,5 point.

Herved er Gefion efter 2 redskaber knap 6 point VIK i den samlede stilling – og der er ikke meget håb tilbage om guld.

Der kommer lidt optimisme ind i på holdet igen, da Gefion vinder de 2 næste redskaber – ringe og spring over hest. Specielt spring over hest i overbevisende stil, hvor alle gymnaster sprang på internationalt niveau og vi lavede high-score for hele konkurrencen på et enkelt redskab (41.600 point).

Da VIK i sikker stil vandt barre-øvelsen med 1 point, forsvandt den sidste spænding i konkurrencen – troede vi…

Gefion startede i sidste redskab (reck) og kørte 4 flotte øvelser. Da VIK’s 2 første gymnaster så kikser deres øvelser og har nedfald, så begynder spændingen at stige i hallen, men de 2 rutinerede kræfter hos VIK – Helge Vammen og Joachim Winther – kørte to sikre øvelser, som sørgede for, at VIK vandt med kun 0,5 point i finalen og under 1 point samlet.  

VIK: 449,527

Gefion: 448,560

Skuffelsen og ærgrelsen er naturligvis stor, når man er så tæt på guldet. Men vi må også erkende VIK’s kvalitet og ønske tillykke med det tiende og sidste mesterskab i denne omgang. 😊

Gefions drenge kan være stolte af den bedste konkurrence de seneste 10 år.

  • Gefion vinder 3 ud af 6 redskaber
  • Gefion forbedrer sig fra 1. til 2. runde i alle redskaber (undtaget gulv naturligvis)
  • Gefion laver største score i et redskab (hest) i hele konkurrencen.

Hold DM var blot en styrkeprøve på vejen og vi er nu mere end nogensinde overbevist om, at udviklingen går den rette vej! 

 

 

Fotos: Anders Riishede GymDanmark

Del denne post