Året der gik i Gymnastikforeningen Gefion 2020

Året der gik i Gymnastikforeningen Gefion 2020

Året der gik i Gymnastikforeningen Gefion

2020 blev på alle måder et usædvanligt år. Ved indgangen af 2020 havde ingen i deres vildeste fantasi forestillet sig hvad året ville bringe og den nye bestyrelse i Gefion havde knapt konstitueret sig før vi blev ramt af første nedlukning grundet Covid-19.

Når vi alligevel vover at kigge tilbage på året der gik, så har det også været et år, hvor der er sket rigtig meget positivt i foreningen.

Ligesom Corona har påvirket hele verden omkring os, har den også haft sin betydning for gymnastikken i 2020, nedlukning af hallen, aflyste konkurrencer og mål som måtte udsættes.

Idrætsgymnastik Eliten

For Eliten har 2020 været et hårdt år både mentalt og sportsligt. Covid-19 har hele to gange på et år slukket EM drømmen for vores bedste gymnaster. Dette vil naturligvis også få konsekvenser for næste års planlægning og mål for mange af vores Elite gymnaster. Når det så er sagt, så har det også været et år, hvor vi aldrig før har haft så mange Elite gymnaster samlet på et hold. Rent sportsligt har det været et fint år, dog uden udenlandske konkurrencer, der alle har været aflyst. Dette er naturligvis meget hårdt, set i lyset af, at vores bedste Elitegymnaster hvert år deltager i NM, EM, VM NECH og World cups rundt om i verden.

I DM-hold finalen måtte drengene desværre se sig slået af ærkerivalen VIK og pænt aflevere sidste års vinderpokal tilbage. Til gengældt vandt Gefion ikke mindre end 2 guld-, 5 sølv- og 1 bronzemedalje i den individuelle DM konkurrence. Dette til trods for at 2 af vores gymnaster blev skadet op til konkurrencen.

Clara Meincke er vendt tilbage som udøvende elitegymnast efter længere tids skadesfravær. Det lykkedes hende efter en meget hård og intensiv træningsperiode at kvalificere sig i hele 3 finaler til DM. Hun valgte dog at trække sig fra alle individuelle finaler og prioritere hold finalerne i stedet grundet en mindre skade i foden.

Idrætsgymnastik KIG

Talentpigerne

Stor glæde var det da pigerne i juni måned vendte tilbage i hallen til deres elskede og meget savnede redskaber. Topmotiverede drog de på sommerlejr i skønne omgivelser i Lingvallen og klar til et efterår med konkurrencer.

Årets har budt på test til NM for Lili og Hannah, hvor Hannah blev udtaget til et desværre efterfølgende aflyst NM på Island.

Vi nåede trin 6 beståelseskonkurrence med Cecilia og Olivia helt i top og trin 7-9 med flotte resultater af vores talentpiger samt en 2. plads i trin 7 holdkonkurrencen.

DM for hold og individuelt.

I holdkonkurrencen kvalificerede Gefion’s piger sig i den indledende runde i Kastrup på en flot 2. plads ud af 6 hold – efter KG66 og med AIG lige efter. Desværre formåede pigerne ikke at holde 2. pladsen i finalen på hjemmebane, men tog årets bronzemedaljer med hjem.

Individuelt havde vi piger med i både youth, junior og senior. Flotte øvelser og præstationer af alle, som gav finalepladser til Clara, Lili, Hannah og Hedvig. Clara og Lili måtte desværre trække sig pga. skader. Hannah viste Gefion’s flag i alle 4 discipliner og kunne hjemtage en meget flot 3. plads All-Around i juniorrækken.

Aspirantpigerne

Sammenhold og motivation hos aspirantpigerne både i hallen og hjemme bag skærmen til onlinetræning.

De yngste piger deltog i årets julekonkurrence trin 1-4 med super fine øvelser som lover godt for fremtiden – små stjerner på vej.

De større piger deltog i en Intern trin 4-6 konkurrence, hvor der blev vist flot gymnastik og god udvikling for aspiranterne.

Konkurrencepigerne

Konkurrenceholdene er i stor udvikling og med piger i alle aldre.

Vores ældste konkurrencepiger deltog i årets trin 4-6 konkurrence i Viborg med stor energi og god gymnastik. En lærerig tur med masser af sammenhold for pigerne. Alle øvrige konkurrencehold deltog i årets julekonkurrence med flotte øvelser og resultater.

Basispigerne

For mange af vores basisgymnaster betød corona-nedlukningen i foråret, en lang pause væk fra gymnastikken. Vi er glade for alle Jer der har holdt ved og er tilbage i den nye sæson 20/21, samt tilgang af mange nye piger i idrætsgymnastikken igennem sæsonen. Der arbejdes godt på alle hold og flere af Jer deltog med flot gymnastik i årets julekonkurrence.

Tak for året 2020 – vi glæder os til et 2021 med masser af god gymnastik, udvikling, venskaber og sjov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idrætsgymnastik MIG

For vores MIG Basis-, Aspirant- og Talenthold har 2020 været et super succesrigt år. Der er efterhånden skabt en rigtig god Basisafdeling, hvoraf flere har deltaget i vores interne julekonkurrence, og som giver grobund for en god ”fødekæde” op i systemet, efterhånden som drengene udvikler sig. Som noget utraditionelt har vi i år lavet en større Aspirant gruppe på tværs af alder, og det har givet et godt sammenhold blandt drengene, der både kan hjælpe og støtte hinanden i deres udvikling.

Vores Talent drenge har nu en gang for alle slået sig fast som Danmarks bedste. Der skal mere end Corona nedlukning til at ødelægge deres kamp og trænings gejst. Det blev til hele to Danske mestre i U9 og U13. De tog medaljer med hjem i alle redskaber og alle drengene kørte en super flot konkurrence. Så stort tillykke til jer alle.

                                                                 

 

 

 

 

Svømning

”Alt godt kommer til den der venter” Dette ordsprog må siges at holde stik for vores svømmehold. Vi takker vores medlemmer for både stor forståelse og tålmodighed, da vi pludselig stod uden en svømmetræner ved sæsonstart. Efter længere tids søgen lykkedes det os heldigvis at finde to meget kompetente trænere. De er begge tidligere Elite svømmere og har stor erfaring indenfor undervisning fra tidligere job. Der er blevet trænet flittigt hver lørdag i Hillerødgade badet, der under hele sæsonen har svømmet under Corona restriktioner. Vi har i år valgt at investere i vores eget svømmeudstyr, således vi ikke har været afhængige af hallens.

 

 

 

 

 

 

 

Springgymnastik

Vores Springgymnastikafdeling er langt om længe tilbage på Bellahøj skole og det kan tydeligt ses på interessen for Springgymnastik. Vi har stort set ”fuldt hus” og har måttet oprette ekstra hold. I år har vi valgt at investere i en helt ny Air Track. Vores fire kompetente springtrænere har skabt et sjovt og lærerigt miljø for alle vores dygtige springgymnaster

 

Tricking 

En dag i slut september måned modtog bestyrelsen pludselig en mail med følgende:

”Jeg er en frisk ung fyr, som elsker give den gas med saltoer og spring, og jeg har en stor passion for en sport der hedder “Tricking”. Tricking er en sport hvor man blander klassiske momenter fra bl.a. gymnastik og tumbling, med flotte spark fra kampsport som Taekwondo. Sporten har til formål at udtrykke sig visuelt med imponerende hop, og prøve kræfter af med avancerede bevægelser. ”

En mail der straks vakte vores nysgerrighed for en sportsgren vi aldrig har haft indenfor dørene i Gefion regi, og en sportsgren vi intet kendte til i forvejen. Den unge fyr – Karl – blev inviteret indenfor til at give os en præsentation af denne sportsgren, hvilket resulterede i, at vi i denne sæson udbyder ”Tricking” i vores program. Dette vidste sig at være en succesfuld beslutning, og som vi ønsker at fortsætte med.

 

 

 

Åbne aktiviteter

Coronanedlukning, -restriktioner og -forsamlingsforbud har desværre ikke gjort det nemt at holde ”liv” i vores ellers meget attraktive og efterspurgte aktiviteter såsom ”Lørdagsleg” og ”Parkour”. Vi håber på at kunne åbne op for disse aktiviteter igen, så snart Covid-19 er under kontrol.

 

 

Events

Trods nedlukning, aflyst træning og aflyste stævner er det alligevel lykkedes at afholde forskellige events i løbet af året. Der har bl.a været afholdt summer camps og åbne træninger hele sommeren, både for vores egne medlemmer og for børn, der bare havde lyst til at prøve kræfter med gymnastikken. Vi har haft en gymnast med som stand in i årets DR1 julekalender ”Julefeber”. Flere af vores gymnastiktrænere og gymnaster har deltaget i DR´s underholdningsprogram ”Alle mod 1”.

 

 

 

 

 

 

 

Stævner

Stævnerne i år har været afholdt meget anderledes end vi nogensinde tidligere har oplevet. Jublen var stor, da vi fik tildelt den prestigefyldte DM Holdfinale. Forberedelserne gik hurtigt i gang, der blev indkøbt nye tribuner (med tilskud fra GMC) således vi kunne give alle en stor oplevelse. Corona ville det desværre anderledes. På grund af restriktioner måtte konkurrencen afholdes uden tilskuere.

Aktivitetsudvalget fik i stedet arrangeret et live-streaming arrangement, så hele Danmark kunne følge med på GymDanmarks YouTube kanal. Med hjælp fra nogle friske gutter fra Sorø-efterskole, fik vi etableret et fantastisk professionelt set up med kommentarer og interviews og alle kunne opleve vores dygtige gymnaster coronasikkert hjemme bag skærmen.

       

 

Der har her i efteråret ligeledes været afholdt level 7-9 KIG konkurrence og det årlige trin 1-4 julekonkurrence. Begge stævner blev også afholdt uden tilskuere. Grundet yderlige stigning i Covid-19 smittetal, valgte vi i sidste øjeblik ikke at live streame disse konkurrencer, da dette ville kræve yderlige personale i hallen. Begge konkurrencer blev afholdt i bedste Corona stil med meget få gymnaster i hallen på samme tid og med stor afstand.

 

Tak til frivillig hjælp

Der er i årets løb blevet afholdt en lang række succesrige konkurrencer og events i hallen. Der har bl.a. været afholdt Hold DM, julekonkurrence for de yngre gymnaster, flere mesterskaber, Trin konkurrencer, åbne træninger, summer camps og ikke mindst rengøringsdage. Dette har krævet en del hjælp fra trænere og især frivillige forældre. Vi takker for den store opbakning og Jeres hjælp er guld værd for klubben.

Tak til trænere og idrætsudøvere

Vi vil gerne slutte året af med at sende en stor tak til alle vores trænere. Vi ved I alle lægger et stort arbejde i at udvikle vores idrætsudøvere og skabe et sjovt men også og ambitiøst træningsmiljø og under disse

vanskelige tider for de fleste foreningsaktiviteter, loyalt har støttet op om klubben og ikke mindst støttet op om Jeres respektive hold.

Tak til alle jer idrætsudøvere, der dag ud og dag ind ankommer i hallen med smittende smil og er klar til hård og målrettet træning.

Vi sender ligeledes en stor tak til vores sportslige støttefunktioner – Troels og Kasper – som begge er uvurderlige støtter i foreningens fortsatte udvikling.

Bestyrelsen

Et sidste ord fra bestyrelsen. Dette har på alle måder været et meget underligt år, og hvor Corona har været et fast punkt på dagsordenen til samtlige møder. Der har ofte været afholdt møder ud til den sene nattetime, for at planlægge træning i diverse haller på forsvarlig vis, med de restriktioner der nu har været. Vi har været lukket ned af to omgange, og vi håber på at alle har forståelse for, at vi prøver at agere så godt vi kan under disse svære betingelser

Trods Corona har fyldt rigtig meget, så er der også blevet plads til mange andre projekter og tiltag i Gefion.

Især indenfor idrætsgymnastikken optimerer vi konstant på holdsammensætninger således niveau, alder, kriterier og sammenhold går hånd i hånd, og der fortsat sker en udvikling af den enkelte gymnast.

Der er blevet lavet et større redskabskartotek over alle vores redskaber i alle haller, således vi nu hurtigere kan identificere hvad vi mangler og hvad der skal udskiftes.

Projekter som træner uddannelser og dommer kurser er blevet sat i stilling. Vi har haft indledende møder med GymDanmark angående et TUS projekt (Talentudviklingsprojekt), men desværre er alt sat lidt på standby grundet Corona. Det er dog lykkedes at få uddannet hele to COP-dommere.

Vi i Gefion har også meget vi i år 2020 kan være stolte af trods hårde betingelser.

· Vores medlemstal er konstant stigende

· Vi har Springgymnastikken tilbage på Bellahøj skole og med nogle seriøse og kompetente trænere har vi næsten alle hold fyldt helt op

· Svømningen er i gang på Hillerødgade Bad, og også der er det lykkedes os at ansætte to meget kompetente og entusiastiske trænere.

· Der har været afholdt Zoom træning for vores ældste gymnaster under nedlukningen, og senere fysisk rundt i parker, skove og parkeringshuse.

· Alle trænere har fået en ”træner t-shirt

· Der er åbnet en lille ”biks” i klubhuset hvor der kan købes og sælges brugt gymnastik tøj.

· Der har været afholdt hold DM for senior gymnaster med et super professionelt setup.

· Den årlige Julekonkurrence har været afholdt på bedste Corona venlig vis.

· Der er bl.a indkøbt airtrack, svømmeredskaber, barrestænger og måtter.

· Det er lykkedes os her under den sidste nedlukning at få 16 gymnaster godkendt til træning i GMC

 

Med de ord vil vi ønske alle vores medlemmer og deres familie et rigtig godt nytår. Vi håber på et mere normalt år 2021.

 

 

 

Del denne post