Det danske mesterskab i idrætsgymnastik for herrehold, er tilbage i København

Det danske mesterskab i idrætsgymnastik for herrehold, er tilbage i København

Lørdag den 2. november afholdt Kastrup Gymnastikforening 2. afdeling af året holdmesterskab for såvel kvinder som mænd.

For mændenes vedkomne, var første afdeling af konkurrencen afholdt i Århus for en måned siden, og endt med en føring på 4,8 point til VIK (Århus) over Gefion (København). I lighed med sidste års finale i Århus, blev mesterskabet 2019 også en gyser, hvor konkurrencen blev afgjort i sidste redskab af sidste gymnast.

Gefions drenge kørte en nærmest perfekt konkurrence og bed en lille del af VIK’s forspring fra redskab til redskab. Inden næstsidste redskab, som er ”Parallel Barre”, var forspringet reduceret til blot et enkelt point. Gefion vidste at VIK var bedst i ”Parallel Barre”, mens Gefion ved første afdeling havde vundet konkurrencen sidste redskab ”Reck” med hele 3,5 point. Som forudset vandt VIK ”Parallel Barre” men begrænset til ”kun” 1 point.

Hermed var spændingen helt i top inden sidste redskab – nemlig Gefions favorit; Reck øvelsen. Med høj koncentration og uden den mindst usikkerhed gentog Gefion bedriften og slog VIK med 3,5 point disciplinen, knap 6 point på dagen og samlet set 1,15 point i mesterskabet og kunne dermed kalde sig Danmarksmestre for første gang siden 2008. VIK har siddet solidt på titlen 10 år i træk, men måtte nu overlevere denne til Gefion igen.

Det varen utrolig intens og spændende afslutning på konkurrencen, hvor alle tilskuerne (Gefions, VIKs men også uvildige) i den flotte gymnastikhal i Kastrup, holdt vejret indtil den sidste fod var sat i måtten og forløsningen kunne få frit løb. Det er en fornøjelse, at der endelige er flere idrætgymnastik-foreninger der kan ”byde hinanden op til dans” og give tilskuerne en intens oplevelse, som Gefion og VIK har formået de seneste to år.

Helt så spændende er det ikke på kvinde siden, hvor KG66 er helt suveræne og tog endnu et dansk mesterskab. Gefions meget unge hold, var med i kampen om bronzemedaljerne efter første runde af mesterskaberne. Udover at alle pigerne på næsten magisk vis, fejlede deres øvelse i forskudt barre (gad vide om setup er anderledes end i GMC?) kørte pigerne en rigtig flot konkurrence. Gefions kvindehold – hvor yngste deltager ikke er mere end 10 år gammel – har aldrig haft til målsætning at skulle hente medaljer ved dette DM. Konkurrencen er en del af Deres udvikling – og der var mange gode takter, ikke mindst i det teknisk vanskeligste redskab-nemlig Bum, hvor Gefion scorede næsthøjeste antal point.

Del denne post