Gefion er nu “GymDanmark ATK Certificeret Eliteklub”

Gefion ATK Certificeret Eliteklub

Gefion er nu “GymDanmark ATK Certificeret Eliteklub”

Som den første idrætsgymnastikforening, er Gefion blevet elitecertificeret af GymDanmark, i både kvindelig- og mandlig idrætsgymnastik. Den fornemme titel betyder, at Gefion i samarbejde med GymDanmark har skabt rammerne for ansvarlig talentudvikling af børn og unge i idrætsgymnastik.
Gefion elitecertificeret af GymDanmark,

Tak til GymDanmark for en fin overrækkelse af certifikatet.

Gefion er både glade for og stolte af, at være Danmarks første idrætsgymnastikforening, der er blevet elitecertificeret for både KIG og MIG.

Certificeringen er et bevis på, at de mange timer, der lægges i hallen af trænere og udøvere, men i lige så høj grad af frivillige og forældre i bestyrelse og udvalg, har værdi. Vi er ved at få opbygget en rigtig god kultur omkring foreningen, hvor mange kræfter trækker i sammen retning.

Uden at genere nogen, er det vidst ingen hemmelighed i gymnastikkredse, at KIG og MIG gymnastik og organiseringen heromkring, er mere forskellige, end man umiddelbart skulle tro. Vi ønsker i Gefion, at udvikle en elitekultur omkring både KIG og MIG, hvor vi tager det bedste fra begge verdener og indbygger i vores strategier.

Processen til certificeringen har været et langt træk og medført en rivende udvikling de sidste 2 år, med opstart i foråret 2015, hvor bestyrelsen i Gefion gennemførte et klubudviklingsforløb. Dette forløb har været helt afgørende for foreningens udvikling. Her ”tvinges” bestyrelsen til at definere foreningens strategier og politikker, samt finde konsensus i disse. Forløbet afsluttes med udarbejdelsen af en udviklingsplan – og denne har i høj grad dannet grundlag for ATK-certificeringsforløbet.

Gefion har nogle af Danmarks absolut bedste trænere og ledere – ikke kun på eliteniveau, men på alle plan i foreningen, og de har gjort det muligt at føre strategierne ud i hallen. Det er dette setup vi vil bygge videre på i vores talentudvikling i årene frem.

ATK-certificeringen er et delmål i Gefions 2020-strategi, men vi er samtidig meget bevidste om, at dette kun er et skridt på vejen – i Gefion ønsker vi at forsætte udviklingen og være et flagskib i Dansk idrætsgymnastik.

At udvikle foreningen mod ATK-certificering har betydet en væsentlig optimering af træningsmængden for alle gymnaster i foreningen. Dette har betydet at Gefion pt. afvikler omkring 1.700 gymnastiktræningstimer pr. uge. Til sammenligning lå dette på omkring 1.050 timer pr. uge i 2015, og vi har haft en medlemstilgang på 15 % i forhold til sidste sæson.

ATK betyder Aldersrelateret TræningsKoncept, som har fokus på både træning og klubmiljø. Med GymDanmark’s ATK tages gymnasternes alder og udviklingstrin i særlig betragtning, når de dyrker idrætsgymnastik. Metoden skal sikre, at gymnasten er i centrum, at talentudviklingen foregår på en ansvarlig måde samt at træningen er både målrettet og motiverende.

Del denne post