Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Gymnastikforeningen Gefion Nyhedsbrev

 

Hermed et nyhedsbrev fra Gymnastikforeningen Gefion, hvor vi vil fortælle lidt om hvad vi har arbejdet med den sidste tid, vores tanker om udendørstræning og fremtidige sommer planer.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at Gymnastikforeningen Gefions bestyrelse har haft en meget svær start i disse Corona tider. Det har endnu ikke været muligt at mødes fysisk og vores møder har derfor været afholdt via Teams.

Dette er en underlig tid og vi er i en ekstraordinær situation, som vi på bedste vis prøver at agere i. Det koster os utroligt mange ressourcer, tid og kræfter at håndtere denne situation.

 

Hvad har vi bl.a arbejdet med

Bestyrelsen har først og fremmest arbejdet på at få vores gymnaster tilbage i hallen. Vores indendørsfaciliteter er essentielle for at kunne dyrke svømning, idræts- og springgymnastik. Uvisheden og den lange periode uden træning i redskaber har naturligvis store konsekvenser både sportslig, mentalt og socialt for vores udøvere. Vi har derfor været i daglig kontakt med enten GymDanmark, TeamCopenhagen, Dansk idrætsforbund eller diverse myndigheder, for at sikre os, at vi kommer i betragtning til en åbning hurtigst muligt. Alle har været usikre omkring situationen, og det har derfor været svært at få klare svar på vores spørgsmål. Vi har arbejdet på planer for at sikre os en forsvarlig åbning af hallen, og vores mål er at få så mange udøvere som muligt tilbage i hallen, men naturligvis på forsvarlig vis og efter myndighedernes anbefalinger.

Vi er så småt begyndt at planlægge næste sæson og har afholdt møde med alle vores fuldtidstrænere. Vi bestræber os på at kunne udbyde hold til vores nuværende og nye medlemmer allerede i midten af juni måned.

Som noget nyt vil vi introducere flere gymnastikbørnehold og hold for voksne.

 

Udendørs træning

Nogle få har efterlyst udendørs træning for alle medlemmer og dette emne har vi brugt lang tid på at undersøge og diskutere med Københavns kommune, trænere og andre idrætsgymnastik klubber.

Vi har valgt at begrænse udendørstræningen efter meget nøje overvejelser:

1) Vi kan som forening ikke stille udendørsfaciliteter til rådighed – ikke engang en boldbane ved GMC kan vi råde over, da disse prioriteres til udendørssport.

Vi kan som forening ikke tage ansvar for træning som udføres i private have, tilfældige parker eller andre arealer, da det ikke vil være praktisk muligt at opstille retningslinjer eller inspicere sådanne områder.

Af samme årsager, vil vi ikke byde vores trænere, at de skal finde et træningsareal og gennemføre træning på nogen præmisser der ikke rimelige, når vi taler idrætsgymnastik.

Havde vi dyrket fodbold, havde vi nok haft et andet syn på dette.

2) Vejret i disse tider er meget ustadigt – og det er utroligt vanskeligt at planlægge træningen. Og igen ift. punkt 1, hvilket faciliteter er det vi kan tilbyde på en kold parkeringsplads?

3) Erfaringerne vi har fra andre foreninger er, at det desværre kun er de første gange børnene er vedholdende, når de ikke kan træne i det miljø og især de redskaber som de savner. Erfaringen er, at trænerne så står med 2 børn til hver træning – hvilket ingen har glæde af.

 

Sommer planer

Sommer planer har vi masser af, som omhandler alle scenarier for en åbning ?

Først og fremmest arbejder vi på at få alle gymnaster og springgymnaster tilbage i hallen også for de hold der allerede har afsluttet sæsonen. Dette gælder naturligvis alle vores medlemmer, således også svømmere der skulle have lyst til at prøve kræfter med gymnastikken. Vi vil som udgangspunkt forsøge, at holde hallen åben på bestemte dage hele sommeren igennem.

Vi arbejder på prioriteringslister, sæson forlængelse, åbne træninger, gymnastik camps m.m.

Vi er klar til at starte op den 8. juni, men i fald at vi skulle få adgang til faciliteterne ved vi endnu intet om, under hvilke omstændigheder. De planer vi vil fremlægge for sommeren, vil tage udgangspunkt i de myndighedsudmeldinger der kommer den 8. juni.

 

Vi vil vende tilbage med flere detaljer, så snart vi får en dato og retningslinjer for en hal åbning.

Vi glæder os til at se alle tilbage i hallerne igen.

 

På vegne af Gymnastikforeningen Gefions bestyrelse

 

 

Del denne post