Idrætsgymnastik

Idrætsgymnastik (også kendt som redskabsgymnastik eller Artistic Gymnastics) er en meget krævende sportsgren. Der er ingen fast formel for at måle, hvilken sportsgren der er verdens sværeste, at udføre. Men måler mand på styrke, teknik, balance, mod, træningsindsats og mental styrke, samt naturligvis krav til faciliteter for at kunne udføre sportsgrenen, så ligger Idrætsgymnastik højt på skalaen, over at være den sværeste sportsgren i verden.

Idrætsgymnastik består af henholdsvis fire discipliner for kvinder og seks discipliner for mænd. Der skelnes mellem Springøvelser, Støtøvelser og Svingøvelser.

Kvinderne konkurrer i Gulvøvelse (Springøvelse), Bom (Støtøvelse), Forskudt barre (Svingøvelse) samt Spring over hest (Springøvelse).

Mændene konkurrer som kvinderne på Gulvøvelse(Springøvelse) og i Spring over hest (Springøvelse) samt derudover i Bensving (Støtøvelse), Ringe (Svingøvelse), Barre (Springøvelse) og Reck (Svingøvelse).

Elitegymnaster i Gefion træner mellem 25 og 35 timer om ugen året rundt. Specialister – gymnaster som kun træner i et eller to redskaber – kan klare sig med 15-20 timer om ugen. I Gefion skal man være nået seniorniveau – 16 år for kvinder og 18 år for mænd – før vi tillader specialisering.

Der kræves som tommelfingerregel 10.000 timers træning for at nå internationalt niveau, og det tager de fleste gymnaster 10 år at gennemføre denne udvikling. Det svare i gennemsnit til knap 3 timer om dagen, 365 dage om året.

Springgymnastik

Springgymnastik er til forskel fra Idrætsgymnastik udelukkende fokuseret på springøvelser. Der konkurreres ikke i Springgymnastik, men træningen er en glimrende basis for mange andre sportsgrene.

Gefion har en række meget dygtige Springtrænere, som alle selv har dyrket gymnastik på højt niveau og derfor er træning, teknik og sikkerhed i højsæde på Gefions springhold.

Svømning

Kunne du tænke dig af blive tryg ved vandet? Kunne du tænke dig at lære at svømme?
Kunne du tænke dig at blive bedre til at svømme?
Gymnastikforeningen Gefion tilbyder også svømning

Hvor: Hillerødgade Bad og Hal, Sandbjerggade 35, 2200 København N.

Hvornår: Lørdag formiddag

Skynd dig og meld dig til. Der er stadig enkelte ledige pladser ?

Børn og Motion

Lørdags-Leg er en smaddersjov time, hvor børn kan komme og lege og tumle i den store gymnastikhal.

Der er mulighed for at prøve balancebommen, springe ud i skumgraven, hoppe i stortrampolinen og lave kolbøtter og vejrmøller på det store springgulv – men HUSK… Ansvaret for børnene ligger hos voksne, som følger børnene.

Nogle gange er der fri leg, og andre gange vil der være opstilling af små redskabsbaner. Der er altså ikke træning eller undervisning men en mulighed for at lege og udforske sig selv i en gymnastikhal, og der vil være hjælpere i hallen, som kan forklare lidt om redskaberne – men de er der som hjælpere og ikke som trænere.

Der vil også være en person fra f.eks. bestyrelsen til at modtage betaling og svare på spørgsmål.

Pris: 40 kr. pr. barn pr. gang for gæstemedlemskab

Der kan betales med MobilePay, vi modtager ikke længere kontanter.

Freestyle/Parkour

Timerne onsdag fra kl. 20 til kl. 22 i vores topfaciliteret gymnastikhal i Grøndals Multicenter, er en fantastisk mulighed for Parkour og freestyle entusiaster, at træne og udvikle deres ”skills” under sikre forhold. Du kan også bare have løst til helt uforpligtende, at afprøve gymnastik og spring, hvilket er en kærkommen mulighed hos Gefion. Som beskrevet, behøver du ikke tilmelde dig eller melde dig ind i foreningen, du betaler bare ved indgangen symbolske kr. 50,- for 2 timer fri ”leg”. Der kan betales med MobilePay, vi modtager IKKE længere kontanter.